Het jaar 2020 in review

90 Posts op LinkedIn, 12 livesessies, 94 nieuwe Moneybird-adviseurs. Een paar cijfers uit het jaar 2020. Maar ook veel nieuwe features om het leven van ondernemers makkelijker te maken.

Jorieke vertelde in haar blog al over onze ervaringen op HR gebied in het jaar 2020. Ik neem je nu mee door de nieuwe ontwikkelingen in ons boekhoudpakket in het jaar 2020. Voordat we in het nieuwe jaar nieuwe features gaan lanceren, willen we nog even terugblikken op de features die we het afgelopen jaar gerealiseerd hebben. We kunnen ons voorstellen dat je iets gemist kan hebben, en dat zou zonde zijn!

QR codes op je facturen #

Een QR-code is een unieke streepjescode. Door deze EPC-QR code toe te voegen op je facturen, maak je het voor je klanten nog gemakkelijker te betalen. Door de code te scannen via mobiel bankieren kunnen klanten de factuur eenvoudig online betalen.

Koppeling met ABN via Ponto #

In februari maakten we het voor een groot deel van onze klanten mogelijk om ook hun rekening aan hun Moneybird administratie te koppelen. Door onze koppeling met Ponto, werd een indirecte koppeling met ABN AMRO werkelijkheid.

Koppel met andere banken via Ponto #

In april volgden meer koppelingen via Ponto. Het werd ook mogelijk om je SNS, ASN, Regiobank of Triodos bankrekening te koppelen aan Moneybird.

Nieuwe koppelingen met bunq en mollie #

Eind april hebben we de koppelingen met bunq en Mollie vernieuwd. Moneybird-gebruikers hebben hier weinig van gemerkt, maar om deze koppelingen ook in de toekomst te kunnen blijven aanbieden, moesten deze koppelingen vernieuwd worden.

Urenregistratie #

In mei kwam een grote wens uit van veel Moneybird gebruikers, je uren bijhouden in Moneybird. Begin mei lanceerden we een eerste versie. Na enkele weken van testen en feedback verwerken, was eind mei de definitieve versie een feit.

Urenregistratie in Moneybird

Pdf downloaden van ingediende btw-aangifte #

Eind 2019 lanceerden we de nieuwe feature Elektronische btw-aangifte al. Sindsdien is het mogelijk om je btw-aangifte automatisch door Moneybird te laten versturen naar de Belastingdienst. Er werd veel gevraagd naar een downloadbare pdf van deze aangifte. In mei hebben we dit toegevoegd.

Dubieuze en oninbare facturen #

Helaas gebeurt het wel eens, je hebt je goederen of diensten geleverd, maar de betaling van de factuur blijft uit. Je weet niet of deze facturen nog betaald gaan worden. In juni hebben we het mogelijk gemaakt om facturen als dubieus te markeren en is het hele proces geoptimaliseerd.

Slimmer betalen #

Nadat je een inkoopfactuur inboekt, moet je deze gaan betalen. Sinds 2017 kun je in Moneybird al betaalbatches genereren vanuit inkoopfacturen. Een enkele betaling uitvoeren via een QR-code of een bankkoppeling kon nog niet. Tot juni, want in deze maand is het mogelijk gemaakt om ook je inkoopfacturen vanuit Moneybird te betalen.

Slimmer betalen

Verbeteringen in betalingen registreren #

De flow voor het registreren van betaling bij facturen was niet meer in lijn met de rest van de werking in Moneybird. Dit hebben we rechtgetrokken.

Payment initiation via Ponto #

Je geeft met payment initiation Ponto toestemming om een betalingsopdracht vanaf jouw bankrekening te starten. Ponto vraagt vervolgens aan jouw bank om de betalingsopdracht uit te voeren namens jou. De bank verwerkt deze betalingsopdracht. Payment initiation is een nieuwe methode om betalingen te doen en is een alternatief voor iDEAL, PayPal en creditcard.

Facturen verrekenen met andere facturen en balanscategorie #

Eerder hebben we de manier waarop betalingen worden geregistreerd aangepast. Dit hebben we gedaan omdat we ook het verrekenen met balanscategorieën en andere facturen wilden toevoegen. Vanaf september hebben we dat mogelijk gemaakt.

Correcties en suppleties in btw-aangifte #

Vorig jaar maakten we het mogelijk om de btw-aangifte via Moneybird elektronisch in te dienen bij de Belastingdienst. Het is nu ook mogelijk correcties en suppleties via Moneybird te versturen.

Moneybird Feed #

Vanaf december kun je een nieuw beginscherm voor je boekhouding testen: de Moneybird Feed. In de feed krijg je een overzicht van alle onverwerkte feiten in je boekhouding. Vanuit de feed kun je deze snel verwerken of snoozen voor later. Mocht je dit willen proberen, zet het dan snel aan via Tandwiel > Administratie-instellingen > Beta-features.

Moneybird feed

Verbeteringen in onboarding #

De huidige Moneybird-gebruikers merken hier niks van, maar voor de nieuwe Moneybird gebruikers is de onboarding vereenvoudigd. Zo hoeft het e-mailadres maar een keer geverifieerd te worden en kan bij de aanmelding al gebruik gemaakt worden van de KVK-database.

Verder lezen?

Misschien vind je dit ook interessant.